Infotalk

Var vill du leva

Var vill du leva

20 oktober Infotrek

Infotrek vann SAS tävlingen ”Hack for SAS 2015” med den interaktiva tjänsten ”Var vill du leva”.
Tjänsten låter dig avgöra var du vill bosätta dig utifrån fakta om Sveriges kommuner och vad du själv värdesätter. Användaren får svaret direkt. Tjänsten/appen kan även ge kommunerna värdefull input i deras utveckling genom att låta dem jämföra sig med varandra.

Redigerat april 2016: Tjänsten finns inte längre öppet tillgänglig för att prova, men om konkret intresse finns för denna typ av lösningar så får du gärna kontakta oss för en demo.
 

Hur funkar det?

Appen använder öppen data som finns tillgängligt för alla på nätet. Den visar hur man på ett enkelt och visuellt tilltalande sätt kan låta användarna styra vad som ska ha betydelse för ett beslut. Snabbheten i applikationen gör att användaren direkt ser hur de olika valen slår.
 

Hur kan appen appliceras på andra användningsområden?

Organisationer som lyckas kombinera öppen data med sin egen information får en bättre bild av sina kunder och vinner konkurrensfördelar. Det skulle kunna användas i en mängd olika områden, t.ex. för att låta användaren styra vad som är viktigt när man väljer bilmodell, mobilabbonnemang eller vilken vårdcentral man vill besöka.
screenshots - Var vill du leva

Juryns motivering

”Med ett väl genomarbetat bidrag som ger en tydlig bild och förståelse av bidragets ambition och värde, skapas det en enkelhet att sprida en bra story av värdet av analys av öppna data till såväl politiker, media och kunder.
... Vidare ger det upphov till nya idéer om hur bidraget kan utvecklas vidare samt nya användningsområden där öppna data och analys kan bidra till utveckling och innovation. …”

 

Infotrek

Detta inlägg har inte någon enskild skribent som kontaktperson. Vid frågor, skicka ett mail till info@infotrek.se.

Finns inga kommentarer för detta inlägg

Lämna en kommentar
  •  

    Send this to a friend