Infotalk

Infotreks resa in i framtiden

14 juni Peter Blomqvist

I maj besökte hela Infotrek SAS huvudkontor i Cary, USA, för att få inblick i SAS nya arkitektur och övergången från SAS 9 till SAS Viya. Vi fick se det allra senaste inom Customer Intelligence och Data Management, och har fått närmare kontakt med nyckelpersoner inom SAS.

Det började som en löst formulerad tanke som kastades fram i en diskussion med våra partneransvariga på SAS. En spontan och kanske en orealistisk tanke dessutom. Vi ville resa till SAS huvudkontor i Cary, North Carolina för att träffa produktchefer och representanter från R&D. Vi var nämligen övertygade om att detta skulle ge oss mycket ny kunskap om kommande versioner av SAS produkter och att Infotrek och SAS skulle kunna dra stor nytta av varandras erfarenheter och kunnande.

Först blev det en viss förvåning från SAS i Cary angående resan. Trots att de besöks av mängder av kunder under åren så är partnerbesök ovanligare. Och när detta har skett har sällan så stor andel av ett företag åkt samtidigt. Vi ville åka hela företaget!

Infotreks tanke var att vi skulle kunna erbjuda SAS en indirekt kontaktyta mot våra kunder. Vi skulle kunna bidra med erfarenheter ur kundernas perspektiv, och ge feedback på de SAS produkter vi är specialiserade på. Det visade sig senare vara mycket uppskattat.

En inblick i SAS Viya

För att få ut så mycket som möjligt av resan kom vi snabbt fram till att fokusera på fyra huvudområden: SAS Viya, Visualisering, Customer Intelligence samt Data Management. Vi bildade fokusgrupper kring dessa områden och tog fram en lista på vad vi ville veta och se inom respektive område.

Vi ville få en rivstart i kunnandet om nya generationens produkter som använder nya SAS Viya-plattformen! Dessutom ville vi veta hur SAS Viya interagerar med den befintliga SAS 9.4-plattformen, så att vi kan vara först ute i arbetet med våra kunder med uppgraderingar till SAS Viya. Vidare önskade vi presentationer av de nya versionerna av SAS Visual Analytics, CI 360 samt SAS Data Management (primärt Data Governance och Data Quality).

Genom telefonmöten och mejl tillsammans med både SAS i Cary och Sverige togs en utförlig agenda fram. Det skulle bli två fullmatade dagar med dragningar, diskussioner och möten. Att föredragshållarna var både produktchefer och utvecklare visade att SAS prioriterade detta högt. Även en kortare rundtur inne på campus med guide, samt en cykeltur i Umstead Nationalpark skulle hinnas med.

Morgonen onsdagen den 26 april hämtade den skinnklädselförsedda och luftkonditionerade bussen upp oss från hotellet "The Umstead Resort & Spa" för att köra oss den korta vägen till SAS Campus i ett soligt och 30-gradigt varmt, inbjudande och vackert Cary. Efter att ha blivit bjudna på frukost rivstartade Russ Cobb (ansvarig för bl.a. strategiska partnerskap) med sin session inne på SAS Executive Briefing Center.

Trots den fullspäckade agendan hölls presentationerna på ett informellt och avslappnat sätt och att avbryta med frågor och diskussion var aldrig något problem. Tvärtom uppskattade SAS inlägg om verkligheten ute hos kund.

Sammanfattning av dessa två dagar: Infotrek har fått en rivstart inom Viya, och de produkter som inledningsvis fungerar på denna plattform! Vi har fått se tidslinjer för ett antal år framåt och vi känner oss förväntansfulla inför SAS nya produkter och framtiden ser mycket spännande ut. Att vi dessutom fick reserverade platser i matsalen direkt bredvid Dr Goodnights bord kan ju inte vara en slump.

Arbetsgrupperna har fortsatt även efter resan för att ta till vara på den information som vi fick oss till godo i Cary. Nya frågor vet vi ju nu vart vi ska adressera.

Här kommer också, naturligtvis osökt, tillfället att kort ta upp Infotreks cykeltur i Umstead Nationalpark! Vi utrustades med helt nya mountainbikes och dito hjälmar och vattenflaskor. Tre stycken guider tog oss den korta sträckan genom trafiken i Cary till cykelspårens början inne i den vackra nationalparken. Inledningen av spåret var en seg backe på någon enstaka kilometer, efter denna backe skulle guiderna dela in oss i olika grupper beroende på kompetens och syreupptagningsförmåga. Detta blev aldrig av. Självklart blev det tävling från första tramptaget! Ingen i gruppen hade ens en avlägsen tanke på att stanna i onödan och eventuellt gå miste om den lucka till bakomvarande som jobbats upp! Infotreks konsulter cyklade vildsint i två timmar i 30-gradig hetta och slog rekord. Aldrig tidigare har en företagsgrupp cyklat spåret på denna rekordtid!

Slutligen är alla vi på Infotrek glada, tacksamma och ödmjuka inför det faktum att SAS huvudkontor tog emot oss med öppna armar och på ett mycket proffsigt och välplanerat sätt gjorde vår investering med råge värt allt.

Stort tack SAS och på återseende!

Finns inga kommentarer för detta inlägg

Lämna en kommentar
  •  

    Send this to a friend